Frans jobbar som svetsare och smed i verkstaden. Maskiner servas, utvecklas och förfinas. Trasiga delar repareras och byts ut. En och annan speciallösning ser dagens ljus.

- Jag underhåller och lagar i princip alla maskiner.  Jag löser alla problem, ler Frans.

 

Det är alltid fullt tryck i verkstaden vid huvudkontoret i Lindome strax utanför Göteborg. Tillsammans med de fem andra i verkstadsteamet ser Frans till att hålla Kellers maskinpark i snyggt skick.

Arbetet är självständigt och uppgifterna varierar. Beroende på hur många och vilka maskiner som är inne för åtgärd är det är inte ovanligt att en arbetsdag innehåller många olika uppgifter.

- Jag planerar mitt arbete en vecka innan. Sedan kan det ju alltid dyka upp något som måste gå emellan. Jobbet är omväxlande och jag kan tillämpa mina egna idéer och synpunkter samtidigt som det är mycket samarbete. Jag vet alltid vad jag har att göra och går aldrig sysslolös, berättar Frans.

Maskinerna går hårt i tuffa förhållanden och har ett högt slitage. Inte sällan krävs ett kreativt nyskapande för att utrusta maskinerna med skräddarsydda speciallösningar, för en bättre prestanda och funktion. Frans gör ritningar och tillverkar alla slags delar och bygger till det som behövs.

Företaget växer och jag hoppas kunna växa med det
Frans Corméry
Svetsare, smed och fältmekaniker

Ibland dyker det upp uppdrag som sticker ut. Som att tillverka världens längsta borrstång om hela 36 meter inför ett testprojekt. Eller att rädda ett sprucket aggregat som egentligen är bortom all räddning.

-  Ett uppdrag som var lite speciellt var i samband med ett jobb som skulle utföras och där vi på den tiden inte hade en maskin som kunde utföra just det arbetsmomentet. Jag fick till mig ”Bygg något som fungerar” och en vecka på mig för att komma fram till en lösning.

Frans hade sina funderingar och efter lite bollande med de andra i verkstaden skred han till verket. En borrigg byggdes om och modifierades för ändamålet, sattes i arbete på utsatt tid och fungerade precis som det var tänkt.

- Arbetet blev utfört och alla var nöjda och glada. Det är jag faktiskt lite stolt över. Det bekräftar att jag gör ett bra jobb. Tidigare kallades jag svetsaren i verkstaden men efter det blev det istället konstruktören, berättar Frans. Jag trivs absolut med det jag gör men min ambition är att även jobba med andra uppgifter på Keller framöver. Företaget växer och jag hoppas kunna växa med det.

I maj 2022 går Frans på en ny tjänst som fältmekaniker, ett arbete han ser fram emot ta sig an.

- Det är en omväxlande tjänst där jag kommer vara ute och reparera skador på plats. Det blir också en del administrativt arbete i form av till exempel beställningar och en del lagerhållning. Den nya tjänsten är både spännande och utmanande och jag kommer att behöva anstränga mig lite extra för att snabbt komma in i jobbet. Men jag vet ju hur jag fungerar och det kommer att gå bra.