Under tio dagar kring skiftet april/maj samlades 14 av Kellers medarbetare från olika enheter runt om i Europa för att delta i Geotechnical Keller Academy SEN 2022. Evenemanget hölls i österrikiska Söding i regi av Keller Österrike.

På middag

Syftet med tillställningen är att överföra kunskap och erfarenhet av Kellers olika specialprodukter, att introducera människor från olika affärsenheter för varandra och att informera om dess struktur.

Tankar kring det dagliga affärsarbetet delades, kvalitetskontroll av produkter och tekniska ritningar diskuterades liksom övervakningssystem, hållbarhets- och miljöfokuserade lösningar. Vikten av hälsa och säkerhet under Kellers varumärke en självklar punkt på agendan. Avgörande ledningspunkter som bildar en hel projektledning och juridiska aspekter.

Ett intensivt program till trots fanns naturligtvis också tid för trevliga kvällsmiddagar med läckra traditionella rätter och långa samtal tillsammans med kollegor. En del av gänget gav sig ut på en mycket uppskattad 12 km lång vandring i området kring Teichalm. En strapats som bjöd på några utmaningar men också flera stopp för en stunds vila och för att fylla på med mer energi.

Det gjordes också ett flertal besök i Graz där historia, kultur samt några geotekniska projekt som tidigare gjorts av Keller AT presenterades under vägledning av Robert Thurner, vd Keller Grundläggning samt Geoteknikk Norge.

Vi som medverkande från Keller Grundläggning vill tacka våra kollegor på Keller Österrike för sitt varma bemötande och gästfrihet.

Vandring

Vandring kring Theichalm

Anil & co

Ett glatt gäng på utflykt

utsikt

Vindunderlig utsikt

Utflykt

Graz - en vacker stad

Några tankar och ord från årets svenska deltagare;

Sipan Shahwan

Årets Keller Academy var en otrolig upplevelse! Det var roligt att få uppdatera sig och lära sig mer om Kellers olika produkter. Förutom den utbildningsdelen träffade jag förstås också kollegor från de olika affärsenheterna i Europa som jag förutom fick chansen att lära känna också får dela några fina minnen tillsammans med.

Anders Johansson

Två veckor med mycket information och bra kontakter inför kommande arbeten. Kul att få en privatguidad tur av Robert Thurner kring Graz sett utifrån en geoteknisk synvinkel. Utflykt med vackra vyer och ett bra teambuilding för framtiden.

Albin Norrman

Graz var en vacker stad med slingrande gränder, biergartens överallt och utsikt åt alla håll. Förutom att ta in den kulturella sidan av staden var det roligt att gå tillbaka till barndomens nöjen och åka en lång rutschkana byggd i ett hiss-schakt i ett gammalt tunnelsystem. En färd som förmodligen skulle bryta mot alla Kellers säkerhetsregler.

Anil Helvacioglu

För mig innebar akademin var en värdefull tid för att lära mig mer om vår affärsenhet och att träffa och lära känna kollegor. Den påminde mig återigen om hur stor vår Keller-familj är och att det oavsett geoteknisk utmaning alltid finns en lösning. Under evenemanget kände jag mig som att vara i min hemstad. Att vandra och att besöka Graz med en fantastisk rundtur var en bonus och jag hade så roligt.

 

Published on