Arbete och föräldraskap kan vara en svår balans i goda tider. Men att kastas in den globala pandemin COVID-19 som såg till att skolor stängde och resulterade i att många måste bli deltidslärare, gjorde föräldraskapet svårare. Keller-kollegor berättar om hur de klarat av föräldraskap i en pandemi.

Keller family with Keller toy truck

Miguel Sanchez Guijarro HSEQ-chef Iberia-Latam, Keller Cimentaciones
Bor i Madrid, Spain

Jag bor med min fru och tre barn: Mercedes, som är 13, Miriam, 11, och Miguel, 7. För oss började nedstängningen den 15 mars med att ingen fick gå ut. Just nyligen har vuxna tillåtits gå en promenad under dagen, med barn endast tillåtelse att gå ut mellan 12 och 19 med en förälder. Även då är det bara en timme och vi kan inte gå mer än 1 km från huset.

Jag besöker fortfarande byggarbetsplatser och den största utmaningen är att vara i kontakt med våra människor där på avstånd. Två eller tre dagar i veckan går jag till kontoret (vi får gå till jobbet om det behövs) och stannar där fram till 15.00, sedan kommer jag hem och fortsätter arbeta till 19 eller 20.

Innan pandemin brukade jag resa mycket; nu kan jag tillbringa mer tid med min familj och vara en del av deras dagliga rutin. Vi har försökt skydda barnen från situationen så mycket som möjligt - vi tycker att det är bäst för då så mycket rykten florerar. När jag är hemma försöker jag hjälpa mina barn med deras hemundervisning, men jag är hemsk på det!

Keller employee with his family

Kevin Wikar Områdeschef, Keller Nordamerika
Bor i Annapolis, Maryland

Jag bor med min fru, Cornelia, och våra två barn Gabriela, 17, och Stefan, 14. Vår delstat har varit nedslängd ganska mycket i över en månads tid nu, även om det nyligen har börjat öppna upp.

Byggarbete anses vara viktigt arbete, så jag har gått till kontoret tre dagar i veckan och jobbat hemifrån resten. Dagarna hemma har varit utmanande.

Min fru är hemmafru, före detta professionell inom miljösektorn och mycket välutbildad, så hon har tagit ledningen med barnens lärande. Min dotters skola var mycket väl förberedd för undervisning online, så hon tenderar att isolera sig själv. Stefan är på en ungdomsskola som var mycket oförberedd, så i april tänkte han, hej, sommarlovet började tidigt! Vi stoppade snabbt det.

De har varit frustrerade som för alla andra, men vi stöder dem. Min son vill gå ut med sina vänner och min dotter borde ha haft hennes bal nyligen. Hon börjar nu tänka på college. Vi försöker vägleda henne att noggrant överväga vilka ämnen och karriärsval som finns att välja, eftersom många branscher kommer att vara skakade länge.

För Keller har vi fortsatt se en stor efterfrågan på offentliga och privata infrastrukturprojekt, och det har varit mycket svårt med tanke på situationen att möta den efterfrågan. Jag har nyligen börjat resa lite längre bort. Vi vidtar alla försiktighetsåtgärder vid dessa besök, men det är uppenbarligen ett problem. Men som jag säger till mina vänner när de frågar mig varför jag ska ut på jobbet så är detta viktiga projekt som håller vårt samhälle i funktion

Keller employee with her daughter

Lea Cochrane Marknadschef, Keller Australia
Bor i Victoria

Jag bor med min partner, Amos, och tre barn: 13-åriga Chelsea, Cameron, 9, och Amelia, 5, som går första året i grundskolan. Vi har också tre hundar att lägga till blandningen!

Barnen älskar ”isolerade-livet”, som vi kallar det här. För dem betyder det konst och hantverk, brädspelkvällar, promenader och åkturer, matlagning, kojor och massor av kvalitetstid i och runt vårt hem. Det har verkligen avancerat deras kreativitet, men de saknar sina vänner och andra familjemedlemmar. Vi är en blandad familj, så under halva veckan är barnen inte här, och jag kan få mer arbete gjort.

Vi har tillbringat åtta veckor hemma sedan nedstängningen började och det har varit en riktig känslomässig berg-och dalbana. Jag älskar människor och tycker om att gå på jobbet för att träffa mina kollegor. Jag har kämpat genom ångest, stress, ensamhet och den allmänna frågan om vad kan jag göra för att hantera idag? Jag är inte heller en naturligt hemma mycket. Innan Covid-19 var vårt sociala liv till stor del utomhus, fullt av camping och äventyr.

På den positiva sidan har jag kunnat påverka och bevittna mina barns framgångar i deras skolarbete och jag har bidragit till deras lärande, vilket har varit så givande. Och att arbeta hemifrån har många fördelar, som ingen restid till kontoret eller skolan.

Hemundervisning har varit utmanande. Vi har anpassat vårt hus så att vi alla har en plats att sitta och arbeta på, men vi har inte mycket plats. Dessutom måste du ställa om och använda en rad online-plattformar från tre olika skolor, samtidigt som du försöker komma ihåg vem som har möten idag, vid vilken tidpunkt och använda vilken plattform!

Amelia lär sig att läsa och skriva så allt hennes arbete får hjälp och kräver otroligt tålamod. Cameron behöver hjälp med ca 50 procent och behöver en kvalitetskontroll eftersom han kanske hade hoppats kunna komma undan med ett minimalt svar i en del av sitt arbete. Tack och lov är Chelsea nästan helt oberoende. Hon har varit en så stor hjälp för mig och en inspiration för sina yngre syskon.

Lyckligtvis jobbar jag för ett fantastiskt, förståeligt företag med fantastiska människor och jag har bara upplevt hänsynsfulla arbetsförhållanden som förälder ..

Keller employee with her family

Jessica Church HR-chef, Keller Nordamerika
Bor i Baltimore

Jag bor med min man Aaron och vi har två söner - Brody som är sex och ett halvt och Landon som fyller fyra år den 31 maj. Vi kommer att ha en pandemi födelsedag i huset!

På grund av nedstängningen kan vi bara lämna vårt hem för motion och väsentliga saker. Vissa dagar är riktigt bra, min man får jobb gjort och pojkarna är relativt väluppfostrade. Vissa dagar är det en katastrof av tårar och gnällande - de frågar dagligen när kommer de att gå tillbaka till skolan och träffa sina vänner.

Min man och jag arbetar på heltid, så i början av veckan pratar vi om vårt schema, så varje dag får var och en av oss halva dagen på hemmakontoret, utan avbrott. Den andra hälften arbetar fortfarande, hanterar samtal, e-post osv, plus undervisar i dagis, matar dem otaliga måltider och ta dem ut på vår gata för aktiviteter.

Jag har lärt mig några saker, till exempel att mitt Wi-Fi når fyra hus ner så att jag kan ta med min bärbara dator utanför, och mina barn verkar bara skrika och skrika när jag ringer. Och jag saknar oerhört mycket arbete på kontoret med mina medarbetare.

Före-Covid brukade jag säga att det inte fanns tillräckligt många minuter på dagen och jag saknar tid med mina pojkar. Trots utmaningarna har situationen gett mig tid att vara med dem under denna korta barndomsperiod. För en arbetande mamma är detta något jag aldrig trodde jag skulle få.

Keller employee with her children

Rosalind Leong Assistent till direktörer, Keller ASEAN
Bor i Singapore

Jag bor med min man och två barn: Jayden 11 år och Charlotte, som är nio. I Singapore arbetar alla utom de med samhällsviktiga jobb hemifrån, med en person i familjen som får handla.

Som familj har vi gjort det bra under "strömbrytaren" - våra begränsningar kallas inte allmänn nedstängning. Vi stannar bara hemma och går ut och hämtar mat en gång i veckan. Barnen är nu på skollov efter nästan en månad av heminlärning, vilket har gjort det lättare. Under termin varje morgon var vi tvungna att logga in på online-inlärningssystemet, hjälpa barnen att ställa in sina videomöten, sedan hjälpa dem med sina frågor, kontrollera deras svar, skicka deras arbeten etc.

Den största utmaningen har varit de oändliga hushållssysslorna. Med barn i närheten blir huset rörigt, så vi städar ständigt efter dem. Dessutom har Singapore riktigt varmt och fuktigt väder, vilket innebär flera byte av kläder dagligen, så tvätten lägger sig verkligen! Jag lär dem att diska, men de är ofta fortfarande smutsigt!

Att balansera arbete och föräldraskap har inte varit så dåligt. På den ljusa sidan känner jag att vi tillbringar mer tid tillsammans. De dagar jag inte kan avsluta mitt arbete under dagen jobbar jag bara senare på kvällen. Det faktum att jag inte behöver skynda mig hem efter jobbet för att hämta dem betyder att det är mer flexibelt.